Zostań wolontariuszem!

Jeśli masz czas i dużo energii, którymi chciałbyś się z nami podzielić i interesuje Cię udział w ciekawych wydarzeniach, możesz to zrobić wspierając naszą Fundację poprzez wolontariat.

Potrzebujemy Waszej pomocy poprzez:

• uczestnictwo w obozach Akcji Bałtyckiej i innych pracach terenowych,
  • pomoc w prowadzonych przez nas działaniach edukacyjnych,
  • pomoc w pracach administracyjno-biurowych,
  • wspólne tworzenie dobrego wizerunku Akcji Bałtyckiej poprzez grafikę, fotografię, film, ciekawe publikacje,
  • lub innych działaniach – podziel się z nami swoim talentem i zaproponuj nam coś, o czym jeszcze nie wiemy .

Dlaczego warto zostać wolontariuszem/wolontariuszką?

Akcja Bałtycka to ponad pięćdziesięcioletnia historia, która od zawsze była prowadzona dzięki współpracy z ochotnikami. Tak jak kiedyś, tak i dziś możemy wiele zdziałać w dziedzinie wędrówek ptaków przede wszystkim dzięki zaangażowaniu wolontariuszy. Dzięki pracy wolontaryjnej możesz podnieść swoje kompetencje i zdobyć doświadczenie zawodowe. Gwarantujemy Wam spotkania z ciekawymi ludźmi, często ekspertami w swojej dziedzinie. Ponadto praca wolontaryjna daje wiele satysfakcji, uwrażliwia i rozwija. Wspólnie możemy zrobić coś dla innych!

Zatem jeśli jesteś zainteresowany współpracą z nami jako wolontariusz/wolontariuszka wypełnij formularz wolontaryjny, a my na pewno się do Ciebie odezwiemy. Zakres obowiązków w ramach Twojej współpracy ustalimy bezpośrednio z Tobą. Jesteśmy również otwarci na e-wolontariat. Będzie nam miło jeśli dołączysz do naszego zespołu!

A jeśli masz do nas jakieś pytania, pisz na adres: wolontariat@fundacja-ab.org.pl

Formularz zgłoszeniowy Wolontariusza

* Wymagane

Imiona*

Nazwisko*

Data urodzin (rrrr-mm-dd)*

Adres zamieszkania*

Telefon*

Szkoła/Uczelnia/Miejsce zatrudnienia*

Wykonywane zajęcie*

Powiedz nam coś o sobie :)

Co lubisz robić, jakie masz zdoloności? *

Czy kiedykolwiek pracowałeś jako wolontariusz? *
 Tak Nie

Czy masz doświadczenie w pracy z dziećmi lub młodzieżą? *
 Tak Nie

Twój wolontariat w Fundacji Akcja Bałtycka

W czym chciałabyś/chciałabyś pomagać Fundacji AB? *
 edukacja przygotowanie Akcji Bałtyckiej praca terenowa promocja Akcji Bałtyckiej administracja/biuro grafika/film fundraising organizacja imprez IT/administracja strony www Inne
jakie:

Jaką liczbę godzin w miesiącu możesz poświęcić na współpracę z Fundacją AB w ramach wolontariatu? *
 5 h 10 h 15 h 20 h Inne
jakie?

Gdzie chciałbyś pracować w ramach wolontariatu? *
 w domu w biurze w terenie

Czego oczekujesz po wolontariacie w Fundacji Akcja Bałtycka? *

Wyrażam zgodę na przetwarzanie i przechowywanie moich dobrowolnie podanych danych osobowych zawartych w niniejszym formularzu, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 ze zm.). Jednocześnie oświadczam, iż przyjmuję do wiadomości, że Administratorem tak zebranych danych osobowych jest Fundacja Akcja Bałtycka, ul. Śląska 78E/8, 80-380 Gdańsk. Moje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie w celu rekrutacji na wolontariat. Mam prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania.

Tu przepisz kod z obrazka