Zostań Wolontariuszem!

Jeśli masz czas i dużo energii, którymi chciałbyś się z nami podzielić i interesuje Cię udział w ciekawych wydarzeniach, możesz to zrobić wspierając naszą Fundację poprzez wolontariat.

Dlaczego warto zostać wolontariuszem?

Akcja Bałtycka to ponad pięćdziesięcioletnia historia, która od zawsze była prowadzona dzięki współpracy z ochotnikami. Tak jak kiedyś, tak i dziś możemy wiele zdziałać w dziedzinie wędrówek ptaków przede wszystkim dzięki zaangażowaniu wolontariuszy. Dzięki pracy wolontaryjnej możesz podnieść swoje kompetencje i zdobyć doświadczenie zawodowe. Gwarantujemy Wam spotkania z ciekawymi ludźmi, często ekspertami w swojej dziedzinie. Ponadto praca wolontaryjna daje wiele satysfakcji, uwrażliwia i rozwija. Wspólnie możemy zrobić coś dla innych!

Zatem jeśli jesteś zainteresowany współpracą z nami jako wolontariusz napisz do nas email, a my na pewno się do Ciebie odezwiemy. Zakres obowiązków w ramach Twojej współpracy ustalimy bezpośrednio z Tobą. Jesteśmy również otwarci na e-wolontariat. Będzie nam miło jeśli dołączysz do naszego zespołu!

Potrzebujemy Waszej pomocy poprzez:

• uczestnictwo w obozach Akcji Bałtyckiej i innych pracach terenowych,
  • pomoc w prowadzonych przez nas działaniach edukacyjnych,
  • pomoc w pracach administracyjno-biurowych,
  • wspólne tworzenie dobrego wizerunku Akcji Bałtyckiej poprzez grafikę, fotografię, film, ciekawe publikacje,
  • lub innych działaniach – podziel się z nami swoim talentem i zaproponuj nam coś, o czym jeszcze nie wiemy .

email: wolontariat@fundacja-ab.org.pl

nr. tel: + 797 120 754