Edukacja z Rudzikiem

Dlaczego „Edukacja z Rudzikiem”?

Edukacja nie musi być nudna! W prowadzonych przez nas zajęciach łączymy ze sobą elementy pedagogiki przygody, dzikiej przyrody oraz zabawy. Wierzymy, że nauka poprzez zabawę, doświadczanie i bezpośredni kontakt jest podstawą kształtowania wrażliwości na piękno i ochronę przyrody. Zespół naszej Fundacji wywodzi się bezpośrednio z Akcji Bałtyckiej (AB) – najdłużej działającego w Europie programu obrączkowania ptaków, którego symbolem jest rudzik. Edukacja jest dla nas ważna, dlatego łączymy kompetencje i rzetelność z niekonwencjonalnymi metodami nauczania.

Kim są nasi edukatorzy?

Jesteśmy zespołem pasjonatów, kochamy przyrodę, uwielbiamy przebywać na łonie natury, pracować z ludźmi i zaszczepiać w nich miłość do otaczającego nas świata. Chcemy dać Wam radość z przebywania w lesie, pokazać piękno żuka gnojowego, zainspirować Was delikatnością mchu czy ukoić nerwy śpiewem ptaków. Wierzymy, że w ten sposób zachęcimy Was do wspólnego dbania o naszą planetę, czyli nasz dom.

Oferta edukacyjna

Edukacja z Rudzikiem, czyli oferta naszej Fundacji jest bardzo różnorodna. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie – i osoba ceniąca fachową wiedzę, i miłośnik przyrodniczych wędrówek, i amator rękodzieła. Zapraszamy do współpracy nauczycieli z pasją, oddanych rodziców, aktywnych seniorów oraz wielbicieli przyrody. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą.

POBIERZ OFERTĘ

Wędrówki przyrodnicze

Zajęcia kreatywne

Spotkania z ekspertami

Przygotowania do matury

Urodzinki z Rudzikiem

Dodatkowo Fundacja Akcja Bałtycka organizuje Urodzinki z Rudzikiem, w trakcie której dzieci biorą udział w grze terenowej prowadzonej przez przewodnika w stroju Rudzika. Na każdego uczestnika czekają ciekawe zadania, niezapomniane wrażenia i mnóstwo zabawy!

Skontaktuj się z nami!