mgr Justyna Anna Szulc

Skarbnik Zarządu Fundacji AB

tel. 792 932 820

e-mail: szulc.justynka@gmail.com

Absolwentka Biologii na Uniwersytecie Gdańskim, obecnie pracownik i doktorantka w Stacji Badania Wędrówek Ptaków Uniwersytetu Gdańskiego. W Fundacji Akcja Bałtycka działa od jej powstania, początkowo pełniła funkcję sekretarza, obecnie jest skarbnikiem Zarządu. Koordynowała projekt „Sąsiedztwo dla Bioróżnorodności” współfinansowany ze środków Miasta Gdańsk. W Fundacji zajmuje się również organizacją corocznej Nocy Sów oraz innych wydarzeń edukacyjnych i konferencji. Odpowiada za Sklepik z Rudzikiem. Odnajduje się w edukacji przyrodniczej, zwłaszcza w przedstawianiu przystępny sposób wiedzy naukowej na temat wędrówek ptaków.

Poza Fundacją czynnie uczestniczy w programach badawczych dotyczących migracji ptaków w Polsce, jak i za granicą, brała udział w obrączkowaniu ptaków m.in. w Egipcie, Turcji i RPA. Lubi podróżować, poza przyrodą interesuje się także polską kulturą ludową i rękodziełem.