Data

ul. Nadwiślańska 79

Gdańsk Sobieszewo

28 XI 2015

Sesja I: Historia obrączkowania ptaków i Akcji Bałtyckiej.

Przerwa kawowa

Sesja II: Współczesne metody badania wędrówek ptaków – nowe wyzwania.

Obiad (Stara Wędzarnia)

Sesja III: Aspekt etyczny obrączkowania.

Przerwa kawowa

Slajdowisko

Tort urodzinowy z atrakcjami :)

29 XI 2015

Wspólna wycieczka ornitologiczna do miejsca gdzie po raz pierwszy obrączkowane były ptaki przez zespół Koła Naukowego Biologów UW, na Wyspie Sobieszewskiej, co dało początek Akcji Bałtyckiej.

Informacje dla prelegentów:

Zapraszamy do wygłoszenia prezentacji w ramach jednego z trzech paneli konferencji. Przewidywany czas na pojedynczą prezentację wynosi 15 minut, plus 5 minut na dyskusję. Mamy zamiar również przygotować zeszyt z abstraktami z konferencji (w języku polskim) w formie PDF, który będzie umieszczony na stronie internetowej Fundacji Akcja Bałtycka. W związku z tym, jeśli zdecydujesz się na przygotowanie prezentacji, prosimy również o przygotowanie abstraktu i przesłanie go na adres mailowy: zjazd.ab@gmail.com.

Koszty uczestnictwa

Koszt uczestnictwa w konferencji wynosi, w zależności od wybranej opcji:

• 50 zł – udział w samej konferencji (wraz z materiałami konferencyjnymi, przerwami kawowymi , obiadem, wieczornym spotkaniem oraz wycieczką)
  • 100 zł – udział w konferencji (jak wyżej) wraz z noclegiem 28/29 XI
  • 160 zł – udział w konferencji (jak wyżej) wraz z dwoma noclegami: 27/28 XI oraz 28/29 XI

Miejsce noclegu oraz obiadu:

Noclegi zaplanowaliśmy w tym samym miejscu, w którym odbędzie się konferencja czyli w Pensjonacie Stara Wędzarnia (ul. Nadwiślańska 79, Gdańsk Sobieszewo).

Obiad odbędzie się w Przystani „Ptasi Raj” (ul. Nadwiślańska 139B, 80-680 Gdańsk Sobieszewo), znajdującej w odległości około 10 minut spacerem od miejsca konferencji.

Dojazd i Parking

Na miejsce konferencji można dojechać z Dworca Głównego w Gdańsku autobusem miejskim o numerze 186. Należy wysiąść na przystanku Ornitologów (n/ż).

Na zmotoryzowanych czeka kilka miejsc parkingowych pod Pensjonatem Stara Wędzarnia. Pozostałych prosimy o zaparkowanie aut przy Stacji Ornitologicznej Muzeum i Instytutu Zoologii PAN (ul. Nadwiślańska 108, 80-680 Gdańsk Sobieszewo).

Zapisy

Na zgłoszenia czekamy do końca października, jednak przy dużej liczbie chętnych zadecyduje kolejność zgłoszeń, gdyż dysponujemy ograniczoną liczbą noclegów i miejsc w sali konferencyjnej. Zapraszamy do zgłaszania się za pomocą formularza zgłoszeniowego.

Wszelkie dodatkowe informacje można uzyskać pisząc na adres: zjazd.ab@gmail.com

lub pod numerem telefonu: 571 428 709

Konferencja będzie okazją do spotkania dzisiejszych i dawnych akcjonariuszy. Mamy nadzieję, że na nasze zaproszenie licznie przybędą uczestnicy pierwszych obozów Akcji Bałtyckiej. W czasie przerw kawowych oraz wieczornego spotkania będzie można podzielić się wspomnieniami i akcyjnymi historiami. Zachęcamy również do zabrania ze sobą zdjęć z Akcji. W trakcie konferencji dostępny będzie skaner, na którym będzie można je zeskanować (osobiście lub powierzając zdjęcia naszym wolontariuszom) i podzielić się nimi z innymi akcjonariuszami! Po konferencji będzie istniała możliwość pobrania zeskanowanych zdjęć.

Organizatorami konferencji są Fundacja Akcja Bałtycka oraz Stacja Badania Wędrówek Ptaków Uniwersytetu Gdańskiego.