Dzika Klasa 2016/2017

W roku szkolnym 2016/2017 pracę kontynuuje klasa IIa, oraz do projektu dołączyła klasa „0” oraz IIb. Tak jak w roku ubiegłym każde spotkanie rozpoczynamy okrzykiem powitalnym: „Lesie, nasz ty lesie…” i kończymy zawołaniem pożegnalnym.

Wystartowaliśmy w październiku. Klasa IIa, już bardziej doświadczona, rozpoczęła swoją pracę od wędrówki po witomińskich lasach, gdzie mieliśmy okazję zjeść drugie śniadanie nad rzeką i przejść się pod starym wiaduktem. Klasy: „0” oraz IIb rozpoczęły swoją dziką przygodę od ślubowania na przyrodnika. W listopadzie szukaliśmy jesieni. Kąpaliśmy się w basenie liściowym i uczyliśmy się rozpoznawać drzewa. W grudniu szukaliśmy w lesie prezentów od Mikołaja. W styczniu zerówka odwiedziła Leśny Ogród Botaniczny w Marszewie i obserwowała obrączkowanie ptaków w ramach Akcji Karmnik. W lutym i marcu z klasami drugimi uczyliśmy się szukać śladów zwierząt, a zerówka szukała pierwszych symptomów wiosny. Zobaczcie jak było!